Dostupni linkovi

Sneg otežava saobraćaj u regiji


U BiH na području Sarajevsko-romanijske oblasti zbog lavina su u subotu neprohodni regionalni putevi Han Pijesak - Nevačka, Sumbulovac - Zečija Glava i Pale - Podrgrab, rekao je Srni dežurni na centralnom punktu "Romanijaputeva" Slaviša Ikonić.

"Ekipe su na terenu i radi se na raščišćavanju tih puteva", rekao je Ikonić.

Prema njegovim riječima, svi magistralni putevi na području ove regije su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snega.

U Crnoj Gori saobraćaj se takođe odvija otežano zbog snega u severnim i kiše u južnim predelima, a neprohodni su putevi Podgorica - Kolašin, Kolašin - Mojkovac, Mojkovac - Đurđevića Tara, Mojkovac - Bijelo Polje preko prevoja Krstac, Plužine - Šćepan Polje i Nikšić - Plužine.

Zbog snega i vode na putu, sabraćaj je otežan na putevima Podgorica - Cetinje, Tuzi - Božaj i Berane - Rožaje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Bar u subotu ujutro je normalizovan.

Iz podgoričke Autobuske službe saopšteno je da su, prema preporukama iz Auto-moto saveza Crne Gore, otkazane sve autobuske linije za sever Crne Gore.

U Srbiji su autoputevi i glavni magistralni putevi prohodni, ali je saobraćaj nešto usporeniji, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Pojedini regionalni putevi zbog visokih snežnih nanosa u regionima Novog Pazara i Sjenice su neprohodni, dok se na nekim deonicama u pomenutim regionima saobraćaj obavlja samo jednom trakom.

Najviše problema ima na putnom pravcu ka Kopaoniku iz pravca Brusa, zatim ka Staroj planini, kao i na prilaznim putevima Tari i Divčibarama.
XS
SM
MD
LG