Dostupni linkovi

Ledeni val odnio 160 života u Europi


U srednjoj i istočnoj Europi i dalje su temperature iznimno niske, a ledeni je val dosad odnio gotovo 160 života. Temperature nezabilježene posljednjih desetljeća prošli su tjedan u Ukrajini odnijele 63 života, čak 20 samo u posljednja 24 sata.

Na jugoistoku Poljske izmjerena su -32 stupnja, a od pothlađenosti je od petka umrlo 29 ljudi. Od studenoga je umrlo ukupno 67 ljudi.

U Italiji noć je u vlaku provelo više stotina ljudi jer je željeznički promet na sjeveru zemlje prekinut, a problema ima i u automobilskom i zračnom prometu. U Messini je jedno dijete poginulo kad je poplava odnijela auto, a jedan je 76-godišnji umirovljenik iz Parme umro čisteći snijeg.

U Rumunjskoj s - 31 stupnjem do sada su umrle 22 osobe u posljednjih tjedan dana, prema ministarstvu zdravstva. U Bugarskoj je umrlo desetak ljudi.

Zbog obilnih snježnih oborina i veoma niskih temperatura, u Srbiji je proteklih dana do sada evidentirano sedam umrlih osoba. U 14 općina, u kojima je na snazi izvanredno stanje, zbog snijega je blokirano oko 11.500 ljudi. Najniže temperature izmjerene su početkom tjedna na jugozapadu Srbije, u Sjenici i na Pešterskoj visoravni, gdje je zabilježeno minus 29, odnosno minus 33 stupnja.

U Litvi se smrznulo 9 ljudi. U Latviji, koja je evidentirala 10 žrtava hladnoće, službe sigurnosti upozorile su ribiče na ledu da ne odlaze na zaleđeno more. U Austriji su zabilježena 3 smrtna slučaja zbog hladnoće.
XS
SM
MD
LG