Dostupni linkovi

HRT uveo opciju titolovanja filmova iz Srbije i BiH


Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavila je danas da će već pri prvom prikazivanju filmova sa srpskog ili bosanskohercegovačkog govornog područja gledateljima ponuditi mogućnost da, ukoliko to žele, uključe titlove za film te ga prate s hrvatskim prijevodom, dok će oni kojima to nije potrebno film moći i dalje pratiti bez njih, javila je Hina.

Titlovi za svaki film nalazit će se na stranicama HRT-ova teleteksta a prije emitiranja svakog pojedinog filma gledatelji će biti obaviješteni na kojoj se stranici teleteksta nalazi prijevod za film koji će gledati.

Nakon javnih rasprava koje su se posljednjih dana vodile na temu potrebe prevođenja filmova s područja Srbije i Bosne i Hercegovine na hrvatski jezik, HRT u saopćenju navodi kako je pronašao tehničko rješenje koje će zadovoljiti sve zainteresirane strane, a istovremeno sačuvati izvornost djela.

HRT napominje da je time udovoljio Zakonu o elektroničkim medijima i njegovoj odredbi po kojoj svi strani filmovi trebaju imati prijevod na hrvatski jezik.
XS
SM
MD
LG