Dostupni linkovi

Aleksandar Petrović selektor košarkaške reprezentacije BiH


Novi selektor košarkaške reprezentacije BiH je Aleksandar Aco Petrović. Odlučeno je to na danas održanoj sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH u Cazinu.
S obzirom da je Petrovićevo ime, do danas, bilo i jedino poznato među pet kandidata, ovakav ishod se mogao naslutiti, ali danas je i potvrđeno da će našu selekciju od sada voditi jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera u regionu.

U igračkoj karijeri Petrović je na svjetskim prvenstvima sa Jugoslavijom osvojio dva treća mjesta 1982. i 1986. godine te treće mjesto na EP 1987. godine. U trenerskoj karijeri ubilježio je treće mjesto na EP-u 1995. godine sa selekcijom Hrvatske.

Svojevremeno igrao je na poziciji beka u klubovima Šibenk, Cibona, Scavolinija, Novi Zagreb te u Luksemburg, a kao klupski trener najviše uspjeha imao je sa ekipom Cibone osvojivši četiri prvenstva Hrvatske, a pored ovog hrvatskog kluba vodio je i ekipe Cedevite, Zadra, španske klubove Ljeidu i San Fernando, poljski Anwil i talijanski Carifac.

Aleksandar Petrović poznatiji pod nadimkom Aco Trica rođen je u Šibeniku, 16. februara 1959. Posebno je zaslužan za to što mu je mlađi brat Dražen, najveća zvijezda ovdašnjih prostora, koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći, izabrao Cibonu za nastavak svoje karijere.
XS
SM
MD
LG