Dostupni linkovi

Verbalni sukob Mesića i Josipovića


Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je odgovorio na prozivanja bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, između ostaloga, optužujući ga i zbog neprimjerene potpore bivšem libijskom diktatoru Moameru Gadafiju.

Stjepan Mesić je u utorak reagirao na stav predsjednika Republike Ive Josipovića da bivši predsjednik ne bi trebao imati ured, istaknuvši da biti na čelu države nije samo čast i odgovornost, već i obveza koja traje i nakon završetka mandata te poručivši kako se nada da će i predsjednik Josipović to shvatiti

'Inače cijenim predsjednika Mesića kao političara pa sam malo i razočaran ovim tekstom koji je rukopis gospodina Jakića. U čemu je stvar? Svidjelo se to predsjedniku Mesiću ili ne, danas kroz Ustav i zakonska rješenja bivši predsjednik nema nikakva zaduženja pa se legitimno pitati ima li ured smisla. Ako sutra bude drugačije, vjerojatno ću drukčije razmišljati. Danas, kada velik broj ljudi gladuje, legitimno se pitati o potrebi ureda', kazao je presjednik Ivo Josipović za Novu TV.

'S druge strane kada bi bivši predsjednik imao neke ovlasti, onda bi svoje aktivnosti trebao koordinirati s onima koji imaju legitimnu dužnost da se brinu za interese države, mislim na Vladu i aktualnog predsjednika. Tada se ne bi događalo da te aktivnosti koje spominje predsjednik Mesić, razni susreti i konferencije, da one imaju neke neobične konotacije poput podrške Gadafiju. Žao mi je da predsjednik Mesić moju raspravu o mirovinama nije shvatio kao poziv na jedno konstruktivno razmišljanje o institucijama i njihovim odgovornostima i onome što želimo od pojedinih inistitucija', dodao je Josipović.
XS
SM
MD
LG