Dostupni linkovi

Podnesena tužba od 460 miliona dolara zbog brodoloma


Američki pravni tim je u saradnji sa advokatima iz celog sveta objavio detalje tužbe pred sudom na Floridi sa zahtevom za isplatu odštete od 460 miliona dolara povodom nesreće broda "Kosta konkordija" u blizini italijanskog ostrva Điljo.

U brodolomu je poginulo 17 ljudi, a nestalo najmanje 12 putnika i članova posade.

Majkl Proner, advokat iz Njujorka, predstavio je na konferenciji za novinare u Đenovi detalje tužbe i rekao da je nadoknada koju je putnicima ponudila kompanija "Kosta krstarenja" uvredljiva.

"Oni moraju da odgovaraju za ono što su učinili. Oni su namerno izložili putnike riziku. Verujemo da možemo da dobijemo proces na Floridi i idemo napred sve dok ne budu znali šta ih je snašlo, poput onoga što se desilo Konkordiji", rekao je advokat, a prenosi "Gardijan" na svom veb sajtu.

Tužbu su zajedno podneli njujorška firma "Napoli Bern Ripka Školnik" i advokatska firma "Proner i Proner", koja je učestvovala u naplati višemilionske odštete za radnike na "nultoj tački" u Njujorku posle napada od 11. septembra 2001. godine i vodila tužbu protiv kompanije BP posle zagađenja Meksičkog zaliva naftom.

Kompanija "Kosta krstarenja", vlasnik nasukanog broda, ponudila je prošle sedmice putnicima nadoknadu od po 11 000 evra.
XS
SM
MD
LG