Dostupni linkovi

Lukšić: Korupcijom u KAP-u da se bavi pravosuđe


Crnogoski premijer Igor Lukšić saopštio je u utorak da vlada smatra da treba da "uradi sve što može" kako bi sačuvala proizvodnju i radna mesta u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), a da "eventualnom korupcijom i isisavanjem profita" treba da se bavi pravosuđe.

"Vlada se bavi KAP-om zbog 1.200 zaposlenih, a ne zbog Olega Deripaske", kazao je Lukšić novinarima na pitanje o opasnosti aktiviranja državnih garancija fabrici kojom je do skora gazdovala privatna kompanija ruskog milijardera.

Crnogorski premijer je ponovio da vlada smatra da treba da "uradi sve što može" kako bi se sačuvali proizvodnja i radna mesta, a da eventualnim nezakonitostima treba da se bave nadležni organi.

On je ocenio da bi, da je vlada 2009. godine "pustila KAP da ode u stečaj i propast", to dovelo do rasta budžetskog deficita i zaduženja u iznosu do 150 miliona evra.

Crnogorska vlada je fabrici kojom je gazdovala kompanija koju kontroliše ruski milijarder Oleg Deripaska izdala 131 milion eura državnih garancija. Vlada i Deripaskina kompanija sada imaju po trećinu vlasništva u kompaniji koja je u problemima.
XS
SM
MD
LG