Dostupni linkovi

Zima odnijela 25 života u Istočnoj Evropi


Snijeg i niske temperature, koje su posljednjih dana zahvatile istočnu Evropu, odnijele su dosad najmanje 20 života.

Policija u Poljskoj je saopštilo da se 10 osoba smrzlo tokom vikenda kada se temperatura spustila do 27 stepeni ispod nule. Ovo je inače jedna od najhladnijih zima u toj zemlji, koja je dosad odnijela ukupno 46 života.

U Češkoj Republici jedan 26-godišnji mladić nađen je mrtav kod mesta Opava.
Policija je saopštila da su tokom vikenda u Litvaniji zbog hladnoće umrla najmanje tri lica.

Bugarska se pet dana suočava sa olujnim vjetrom i snijegom koji je već odnio pet života. U mnogim mjestima proglašeno je mobilno stanje, na pojedinim putevima saobraćaj je poremećen. Visoki snijeg je izazvao kvarove na dalekovodima pa su pojedina naselja povremeno bez struje.

Snežno nevreme je poslednjih dana teško pogodilo i Rumuniju u kojoj je angažovana i armija koja pomaže zavijanim građanima. Nevrijeme je dosad odnelo četiri života. Zemlja se povremeno suočava i sa prekidima u saobraćaju pogotovo na planinski i lokalnim putevima.

Snijeg i olujni vjetar pogodio je i Srbiju gdje su posljednjim izveštajima stradala tri lica. Sa snegom i niskim temperaturama suočavaju se i žitelji Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Metereolozi međutim, predviđaju snežne padavine i dalji pad temeprature tako da se u pojedinim dijlovima regiona i dalje očekuje "sibirska zima" kakva se ne pamti već godinama. U mnogim mjestima temperatura se već skreće oko 20 stepeni ispod nule.
XS
SM
MD
LG