Dostupni linkovi

Desetoro mrtvih u sukobima u Siriji


Šestorica pripadnika snaga bezbjednosti i četvoro civila poginulo je danas u sukobima u Hiraku, u sirijskoj provinciji Dera, saopštila je sirijska Observatorija za ljudska prava (OSDH).

"Vojnici disidenti napali su danas minibus u kojem je bilo šestoro pripadnika snaga bezbjednosti... ubili su sve putnike. Dva tenka potom su ušla u grad i otvorila vatru, usmrtivši troje civila", navodi ta organizacija.

Jedan civil poginuo je u nasumičnoj vatri u Saidi, u istoj oblasti, dodaje isti izvor.

Žestoki sukobi između vojske i pobunjenika traju danas u Hiraku, kao i južnijim gradovima Harbet Gazale i Saida i Nasibu kod granice sa Jordanom, navodi OSDH.

Državna agencija Sana javila je da su pripadnici "terorističke grupe" danas izvršili napad na gasovod u provinciji Homs, nedaleko od libanske granice.

"Naoružana teroristička grupa izvela je sabotažu gasovoda između Homsa i Banijasa, nedaleko od grada Tal Kalaha", navodi ta agencija i dodaje da je iz gasovoda potom iscurelo oko 460.000 kubnih metara gasa.

Organizacija za islamsku saradnju (OCI) pozvala je danas Savet bezbjednosti UN da zaštiti civile u Siriji, ocijenivši kao "neprihvatljiv" nastavak obračuna sirijskog režima sa pobunjenicima.
XS
SM
MD
LG