Dostupni linkovi

BiH dobija 101 milion evra za raseljene


Ministar za ljudska prava i izbeglice BiH Safet Halilović izjavio je da će BiH pripasti 101 milion evra od obećanih oko 500 miliona evra, koliko će za region biti obezbeđeno na Donatorskoj konferenciji za rešavanje problema raseljenih lica u regionu, koja će biti održana 24. aprila u Sarajevu.

Halilović je nakon razgovora sa turskim ambasadorom u BiH Ahmetom Jildizom rekao da će tim sredstvima u potpunosti biti rešeno pitanje raseljeništva između četiri zemlje regiona, dodajući da će, što se BiH tiče, stambeno biti zbrinuto 5 400 porodica, odnosno 14 000 izbeglih i raseljenih osoba.

Jildiz je istakao da Turska podržava održavanje Donatorske konferencije za rešavanje pitanja raseljeništva u regionu, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbeglice BiH.

"Delegacija Republike Turske će i na predonatorskoj konferenciji u Ženevi 31. januara 2012. godine podržati regionalni projekat rešavanja pitanja raseljeništva između BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, ali i jasno kazati da je potrebno snažnije angažovanje međunarodne zajednice u provođenju Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma i usvojene Strategije", rekao je turski ambasador u BiH.
XS
SM
MD
LG