Dostupni linkovi

MANS: Prijave protiv više bivših i sadašnjih funkcionera


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u ponedeljak će specijalnom državnom tužiocu podneti krivične prijave za organizovani kriminal protiv više bivših i sadašnjih visokih javnih funkcionera zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u korist kompanija pod kontrolom grčkog biznismena Viktora Restisa.

Prva krivična prijava se odnosi na posao davanja u zakup hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža, saopšteno je iz MANS-a. Ovom prijavom biće obuhvaćeni bivši ministri turizma i ekonomije, Predrag Nenezić i Branimir Gvozdenović, kao i sadašnji ministar turizma, Predrag Sekulić, kao i bivši glavni inspektor za zaštitu prostora, Nataša Brajović.

Prijava se odnosi i na bivšeg gradonačelnika Budve, Rajka Kuljaču i nekadašnje potpredsjednike Lazara Rađenovića i Milenka Medigovića, kao i sekretara za urbanizam Zlatka Dragovića. Prijava će biti podneta i protiv predsednika Skupštine Opštine Budva, Krsta Ljubanovića i izvršnog direktora i ovlašćenog zastupnika kompanije Adriatik propertis, Teofanisa Statisa .

Iz MANS-a je saopšteno da se druga krivična prijava odnosi na drugi veliki posao Restis grupe u Crnoj Gori, privatizaciju Rudnika mrkog uglja u Beranama i njome su obuhvaćeni aktuelni ministar ekonomije Vladimir Kavarić, bivši ministri ekonomije Branko Vujović i ponovo Gvozdenović, stečajni upravnik rudnika, Dušan Bugarin, ali i izvršni direktor kompanije Balkan enerdži , Konstantinos Polimeropulos i njen osnivač Petros Statis.

MANS poziva Specijalnog državnog tužioca da u što hitnijem roku donese odluku o pokretanju istrage u slučaju Sveti Stefan i Rudnik uglja Berane, kako bi se sprečilo dalje uništavanje resursa ove države i zaštitio javni interes.
XS
SM
MD
LG