Dostupni linkovi

Srbija: U prodaji se pojavio falsifikovani 'Analgin'


Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lijek "Analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je danas iz kompanije "Alkaloid".

Kako je navedeno, lek Analginum proizvođača "Replek Farm" falsifikat je imena lijeka Analgin i nije legalan na tržištu Srbije, jer nema dozvolu za stavljanje lijeka u promet, kao ni sertifikat o ispravnosti koje izdaje Agencija za lijekove i medicinska sredstva.

Potrošači lijek mogu prepoznati po tome što se prodaje bez kutije i uputstva za upotrebu, a sa obzirom na to da je lijek Analginum nepoznatog porijekla, njegova upotreba može biti opasna po zdravlje korisnika, ističu u "Alkaloidu".

U saopštenju se dodaje da pojava tog lijeka unosi pometnju kod pacijenata, budući da svojim nazivom podsjeća na lek Analgin prozvođača "Akaloid" a.d. iz Skopja, koji je registrovan i dugi niz godina prisutan na tržištu.

U saopštenju se dodaje da je kompanija "Alkaloid" o pojavi nelegalnog lijeka na tržištu Srbije obavijestila Ministarstvo zdravlja Srbije.
XS
SM
MD
LG