Dostupni linkovi

Beograd: Utakmica Srbija - Hrvatska prošla bez nereda


Tokom polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Srbije u beogradskoj Areni u petak uveče nisu zabilježeni neredi, rečeno je Hini u MUP-u Srbije, oko sat i po pošto je završena utakmica.

Nereda, kako je navedeno, nije bilo prije, kao ni tijekom meča, a ni po njegovom završetku nisu primjećeni bilo kakvi izgredi.

U dvorani s 20.000 gledalaca, od čega oko 200 hrvatskih navijača, atmosfera je bila na rubu incidenta, sa zaglušujućim zviždanjem publike na hrvatsku himnu, te stalnim izvikivanjam uvreda hrvatskim igračima i Hrvatskoj.

Bilo je i bacanja predmeta iz publike, a jedna staklena boca promašila je hrvatskog trenera te pogodila srbijanskog igrača Žarka Šešuma, koji je s ozljedom oka prebačen u bolnicu.

Nakon što je završena polufinalna utakmica, koja je bila ocjenjena događajem od visokog sigurnosnog rizika, pošto su u utorak naveče u Novom Sadu i Rumi napadnuti hrvatski navijači, u centru Beograda navijači Srbije na ulicama su slavili pobjedu njihove reprezentacije sa 26:22.

Na osiguranju utakmice, kako oko same Arene i važnijih objekata u Beogradu, među kojim i Ambasade Hrvatske, tako i autoputa do granice s Hrvatskom, bilo je angažovano više hiljada pripadnika policije i žandarmerije.
XS
SM
MD
LG