Dostupni linkovi

Sindikat lista Pobjeda traži od Lukšića pomoć za plate


Sindikalna organizacija radnika dnevnog lista "Pobjeda" zatražila je danas od crnogorskog premijera Igora Lukšića da utiče na poslovodstvo ove kompanije da bi zaposlenima isplatilo zaostale zarade i pomoglo im da, kako navode, premoste period do privatizacije.

Ova radnička organizacija, koja djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata, uputila je Lukšiću pismo u kome ukazuje na nezavidan ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih u "Pobjedi".

"Oko 250 zaposlenih nije primilo pet ionako malih zarada, pa smo mi i naše porodice dovedeni na sami prag egzistencije", kaže se u pismu.

Sve se to, kako navode sindikalci "dešava u novinama koje predstavljaju tradiciju crnogorskog novinarstva, koje su vodili najodgovorniji državni funkcioneri i koje su još u većinskom vlasništvu države".

U Sindikalnoj organizaciji tvrde da ih je neodgovoran i nezainteresovan angažman poslovodstva prinudio da prošle godine organizuju štrajk, što je rezultiralo time da najstariji dnevni list, prvi put od kada postoji, ne bude štampan jedan dan.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG