Dostupni linkovi

Po 11 000 € za putnike Konkordije


Kompanija Kosta kročere isplatiće putnicima po 11 000 eura obeštećenja za izgubljeni prtljag i psihičke traume zbog udesa Kosta Konkordije greškom kapetana.

Kompanija će putnicima nadoknaditi i punu cijenu krstarenja, kao i putnih i svih ljekarskih troškova koje su u vezi sa tim imali po dolasku na kopno, navedeno je u današnjem saopštenju grupa koje zastupaju putnike. Jedna grupa nije potpisala sporazum i preporučila je putnicima da to ne čine.

Ovaj sporazum je postignut poslije višednevnih pregovora predstavnika kompanije "Kosta kročere" i predstavnika putnika, koji su predstavljali 3.026 ljudi iz 61 zemlje koji nisu pretrpjeli fizičke povrede kada je brod "Kosta konkordija" 13. januara naletio na greben u blizini ostvar Điljio kod obala Toskane i prevrnuo se.

Putnici su se prihvatanjem ove ponude obavezali da neće podizati nikakve tužbe protiv kompanije, prenele su agencije. Sporazum se neće odnositi na stotine članova posade, oko 100 slučajeva povrijeđenih putnika i na porodice koje su izgubile najmilije, već će se oni odvojeno tretirati.
XS
SM
MD
LG