Dostupni linkovi

Noć muzeja širom Hrvatske


U ovogodišnjoj Noći muzeja, koja se večeras održava u 74 hrvatska grada i mjesta, 15 splitskih muzeja, galerija, kulturnih centara, fotoklubova te podrum Dioklecijanove palače posjetiteljima će ponuditi izložbe fotografija, razgledavanje stalnih postava, projekcije filmova, glazbeni i dramski program, predstave, tribine, performanse i ostale sadržaje.

Grad Split ovom projektu uistinu daje veliku potporu i rezultat koordinacije s Hrvatskim muzejskim društvom prisutan je već tri godine.

Potvrda dobrom radu je da su splitski muzeji 2010. godine zabilježili 42.000 posjeta, a prošle godine čak 10.000 više, kazala je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Ovogodišnja Noć muzeja u Splitu posebna je i po tome što je najavljen Muzej tehničke kulture u osnivanju, a posjetitelji će večer provesti na Zvjezdanom selu Mosor.

U program ovogodišnje Noći muzeja u Rijeci će se uključiti pet muzeja, sveučilišna knjižnica, astronomski centar i fotografska galerija.

I Arheološki muzej Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre te Muzej suvremene umjetnosti Istre su se pridružili ovogodišnjoj, 7. noći muzeja.
XS
SM
MD
LG