Dostupni linkovi

Ivanović nije uspio da ubijedi Srbe na Kosovu da odustanu od referenduma


Državni sekretar Srbije za Kosovo Oliver Ivanović nije danas na sastanku u Zvečanu uspio da ubijedi predstavnike četiri srpske opštine sa sjevera da otkažu referendum zakazan za 14. i 15. februar na kome će se građani izjasniti o tome da li prihvataju kosovske institucije.

Ivanović se saglasio sa ocjenom predstavnika četiri opštine da je referendum pravo koje Srbima na sjeveru Kosova niko ne može uskratiti. On je istakao da niko u Srbiji to ni ne čini, ali je upozorio da održavanje referenduma bez saglasnosti državnog vrha može imati izvjesne negativne posljedice.

"Jako je važno da ne bude raskoraka i sukoba sa Vladom Srbije i ne smijemo dozvoliti da neko kaže da je referendum znak STOP Vladi i Beogradu", rekao je Ivanović, navodeći da bi referendum mogao da izazove političke posljedice, posebno u periodu kada se ulazi u predizbornu kampanju.

Predsjednik Skupštine Zvečana Dobrosav Dobrić rekao je da su predstavnici četiri srpske opštine jedinstveno nastupili i iznijeli stav da će referendum biti održan i da neće biti odgađanja.
XS
SM
MD
LG