Dostupni linkovi

Bevanda Dodik:Vijeće ministara za petnaestak dana


Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da očekuje da bi za petnaestak dana mogao da bude potvrđen sastav Vijeća ministara BiH, a da se u međuvremenu riješi preostali dio paketa u vezi sa zakonima o popisu i o sistemu državne pomoći BiH.

Dodik je nakon razgovora sa predsjedavajućim Vijeća ministara, Vjekoslavom Bevandom u Banjaluci rekao da buduće Viejće ministara očekuje hitna deblokada zastoja plaćanja inoobaveza, dodajući da je taj nepotreban zastoj nastao usljed nerazumljivih stavova pojedinaca.

Uspjeh budućeg Viejća ministara zavisiće od toga koliko će se uspješno baviti ekonomskim pitanjima i problematikom u okviru nadležnosti BiH.

Dodik je potvrdio da su kandidati za ministre u Vijeću ministara iz SNSD-a Nikola Špirić i Sredoje Nović, te da je SDS-ov kandidat Mirko Šarović.

Konstatujući da je završen dio posla vezan za konsultacije sa političkim partijama potpisnicama dogovora, Bevanda je rekao da je taj dogovor jasan i precizan i da Vijeće ministara treba da ga slijedi.

Bevanda je zadovoljan kadrovskim rješenjima za sastav Vijeća ministara, rekavši da će predloženi kandidati biti dio kompaktnog tima kojem će biti pružena šansa da kvalitetno radi.
XS
SM
MD
LG