Dostupni linkovi

Vujanović i Lukšić: Istorijska odluka Hrvatske


Predsednik i premijer Crne Gore, Filip Vujanović i Igor Lukšić, čestitali su u ponedeljak hrvatskim zvaničnicima ishod referenduma o članstvu Hrvatske u Evropskoj uniji uz ocenu da je ta "istorijska odluka" od velike važnosti za celi region.

Vujanović je ishod referenduma čestitao predsedniku Hrvatske Ivu Josipoviću, vladi i građanima te zemlje i naveo da je uveren da pozitivna odluka na plebiscitu "uvodi hrvatsko društvo u krug ekonomski, demokratski, kulturno i sveukupno prosperitetnih evropskih društava, čime se pred građanima Hrvatske otvaraju velike mogućnosti za dalji razvoj i opšti napredak".

"Hrvatsko 'Da' članstvu u Uniji ima velike i blagotvorne posledice po čitav region u smislu njegove stabilnosti, dobrosusedskih odnosa, saradnje, opšteg napretka i afirmacije racionalnog pristupa politici. Ono je putokaz za odluke koje će, nadajmo se u što kraćem vremenu, donositi i ostala društva iz našeg regiona", stoji u čestici crnogorskog predsednika.

Vujanović je ocenio da je odluka hrvatskih građana "sama po sebi doprinos Evropskoj uniji u vremenu ogromnih ekonomskih izazova pred kojima ova stoji."

Crnogorski premijer Igor Lukšić je čestitajući hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću rezultat referenduma naveo da je "primer Hrvatske pokazatelj da region svoju budućnost ima u EU".

Lukšić je ocenio da je primjer Hrvatske "dodatan podstrek svim državama Zapadnog Balkana da nastave svoj put ka zajednici najrazvijenijih evropskih zemalja."
XS
SM
MD
LG