Dostupni linkovi

Vandoren: EU dočekuje Hrvatsku raširenih ruku


Europska unija dočekuje hrvatski narod raširenih ruku, izjavio je šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren nakon objave referendumskih rezultata. Oni pružaju europsku perspektivu cijeloj jugoistočnoj Europi, ocijenio je.

Rezultate referenduma iščekivali su i u Bruxellesu. Pozitivan ishod važan je i za Uniju jer pokazuje da je europski klub i dalje primamljiva adresa usprkos dubokoj gospodarskoj krizi.

Čelnici Europske unije, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i Komisije Jose Manuel Barroso pozdravili su ishod referenduma, čestitali Hrvatskoj i njezinu narodu što su se odlučili za članstvo u EU, koje će im pružiti nove prigode i pridonijeti stabilnosti i prosperitetu.

U priopćenju se dodaje da hrvatska vlada s mandatom naroda sada može dovršiti preostale pripreme za članstvo. Veselimo se glatkoj ratifikaciji u hrvatskom parlamentu kao i u parlamentima svih zemalja članica EU-a kako bi Hrvatska postala 28. članica EU-a od 1. srpnja 2013. godine, ističu čelnici dviju europskih institucija.
XS
SM
MD
LG