Dostupni linkovi

Crna Gora: Bivši funkcioner SDB-a Mijović pušten iz zatvora


Bivši funkcioner Službe državne bezbjednosti Vasilije Vaso Mijović pušten je iz zatvora u Spužu, gdje je 17. januara prebačen na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne.

Mijović je izašao iz zatvora, nakon što je osuđen na takozvanu kratku kaznu od šest mjeseci zatvora, a trebalo bi da bude obuhvaćen i amnestijom. Crnogorska policija ukinula je međunarodnu potjernicu za njim.

Mijović ima pravo i na uslovni otpust ali nije poznato zbog čega mu je prekinuto izdržavanje zatvorske kazne. U ćeliju u koju je bio smješten Mijović u petak veče, 20. januara, ušli su načelnici Dušan Bijelić i Zoran Ivančević i obavijestili ga da može da napusti Zavod za izvršavanje krivičnih sankcija.

Mijovića, koji je potraživan radi izdržavanja zatvorske kazne zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, crnogorska policijija uhapsila je prije nekoliko dana na aerodromu Golubovci.

Crnu Goru je napustio nakon afere "Mašan", kojoj su prethodili brojni napadi na njega, od kojih je i jedan bombaški, kada je nepoznati počinilac bacio eksplozivnu napravu na njegovu porodičnu kuću u Zeti.
XS
SM
MD
LG