Dostupni linkovi

Najmanje 28 mrtvih u seriji napada u Nigeriji


Najmanje 28 osoba je poginulo u nizu koordiniranih napada i u puškaranju koji su se u petak navečer dogodili u Kanu, drugom po veličini gradu u Nigeriji, po najnovijim podacima objavljenim u subotu, dok su istog dana ujutro trupla žrtava još ležala na ulicama

Najveći dnevni list na sjeveru Nigerije Daily Trust piše da je glasnogovornik islamističke skupine Boko Harama preuzeo odgovornost za napade. Ovi se sukobi događaju u vrijeme sve učestalijih napada koji se pripisuju ovoj skupini što je odgovorna i za smrtonosne napade na Božić.

Nekoliko sati nakon tih napada dogodile su se i dvije eksplozije u Yanagoi, na jugu zemlje, u državi predsjednika Goodlucka Jonathana, u kojima nitko nije stradao, javile su mjesne vlasti. Policija u Kanu, gdje je uveden policijski sat, navodi da su meta tih koordiniranih napada bili policijski uredi, useljeničke službe i kuća policijskog čelnika.

U petak navečer u Kanu je odjeknulo dvadesetak eksplozija u razmaku od nekoliko minuta, izvijestio je novinar agencije France Pressea. Čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja pa su stanovnici u panici počeli bježati.

Stanovnika Kana, najvećeg grada u istoimenoj pokrajini na sjeveru Nigerije, rekao je u subotu da je vidio 16 trupala na ulici u svojoj četvrti u kojoj je napadnut ured policijske uprave.

Policijski izvor dodaje da je među žrtvama veći broj civila.
XS
SM
MD
LG