Dostupni linkovi

Prosvjedi protiv EU: Privođenja u Zagrebu


Na skupu protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju koji je organizirao Pokret za Hrvatsku - Ne u EU došlo je do sukoba između policije i sudionika.

Policija je intervenirala kada je nekoliko građana pokušalo skinuti zastavu EU-a.Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić potvrdila je da je pet osoba privedeno zbog pokušaja skidanja europske zastave te da je obrada nad njima u tijeku.

Policija je privela pet sudionika i organizatora, a među njima su predsjednik udruge Pravednik Natko Kovačević, jedan od organizatora skupa Marko Francisković, Ivan Pernar iz Saveza za promjene te čelnik Autonomne hrvatske stranke prava Dražen Keleminec koji smatraju da je zastava EU-a istaknuta protivno hrvatskom Ustavu i zakonima.

Skupu je bilo nazočno, po novinarskoj procjeni, više stotina prosvjednika, a bilo je i pristaša ulaska Hrvatska u EU koji su dobacivali govornicima. Prije početka skupa izbila je žestoka svađa između organizatora i pripadnika policije koji su pokušali legitimirati neke sudionike.

Protivnici su pozvali građane da sutra zaokruže ne, a već danas krenu u skidanje protuzakonito istaknutih zastava Europske unije u Zagrebu.

U Rijeci je također najavljen prosvjed protiv Europske unije. Na prosvjed pozivaju MASA (Mreža anarhosindikalista Hrvatska), Antifa Rijeka, Slobodarski Blok i Autonomni studenti.
XS
SM
MD
LG