Dostupni linkovi

Zagreb: Sukob policije i prosvjednika na skupu protiv EU


Na skupu protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju koji je organizirao Pokret za Hrvatsku - Ne u EU došlo je do sukoba policije i sudionika. Policija je intervenirala kada je nekoliko građana pokušalo skinuti zastavu Europske unije. Uhićeni su Natko Kovačević, Ivan Pernar i Marko Francišković.

Nije prošlo bez problema i prije početka prosvjeda kada došlo je do žestoke svađe između organizatora i pripadnika policije koji su pokušali legitimirati neke od sudionika skupa.

Protivnici su pozvali građane da sutra zaokruže protiv, a već danas krenu u skidanje protuzakonito istaknutih zastava Europske unije u Zagrebu.

U Rijeci je također najavljen prosvjed protiv Europske unije. Na prosvjed pozivaju MASA (Mreža anarhosindikalista Hrvatska), Antifa Rijeka, Slobodarski Blok i Autonomni studenti.

U svojem priopćenju poručuju kako Europska unija podupire smanjenje radničkih prava i lakše otpuštanje radnika, stagniranje radničkih plaća, rad na određeno, ukidanje kolektivnih ugovora, produljenje radnog vijeka itd.., te da od nas traži zatvaranje zadnje značajne industrije - brodogradilišta.
XS
SM
MD
LG