Dostupni linkovi

Kuper u Beogradu i Prištini sledeće nedelje


Evropski posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper trebalo bi da tokom naredne nedelje dođe u Srbiju, a od te posete očekuje se i dogovor o daljem nastavku dijaloga, kao i rešenje za regionalno predstavljanje Kosova, izjavio je šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

"U ovim razgovorima videćemo koliko je moguće postići napredak i dogovor oko regionalnog predstavljanja Prištine, a od toga zavisi dalji nastavak dijaloga", kazao je Stefanović agenciji Beta.

On je dodao da bi, ako bude napretka u poštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, trebalo da bude poznat i tačan datum nastavka pregovora Beograda i Prištine.

Izvori EU su potvrdili da će posrednik u dijalogu Robert Kuper iduće nedelje posetiti Prištinu i Beograd da bi se videlo kakav napredak može što pre biti postignut, prvenstveno oko regionalnog predstavljanja Prištine i primene postignutih dogovora.

Kako je rečeno, to bi omogućilo i da potom Savet ministara EU zaključi da Srbiji treba odobriti status kandidata za članstvo u EU.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG