Dostupni linkovi

Stefanović: SAD podržavaju što skoriji nastavak pregovora


SAD podržavaju što skoriji nastavak pregovora Beograd i Prištine radi pronalaska rešenja za regionalno predstavljanje Kosova, izjavio je večeras šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović, nakon razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom.

Stefanović je agenciji Beta rekao da američki zvaničnik nije došao u Beograd sa konkretnim rešenjima o regionalnom predstavljanju Prištine i da će do toga morati da se dodje u pregovorima sa Prištinom.

"SAD nisu zauzele decidan stav oko samog konkretnog rešenja šta će i na koji način pisati ispred Prištine na regionalnim forumima, ali su svakako podržali sto skoriji nastavak dijaloga. Mislim da je jasno da SAD ne mogu imati ništa protiv Rezolucije koju su same izglasale", kazao je Stefanović.

Prema rečima Stefanovića, Srbija je dobila podršku SAD za dalji proces evropskih integracija.

Američki zvaničnik danas se u Beogradu sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem, a posetu nastavlja i sutra.

Filip Riker, koji je posetu regionu počeo u Turskoj 12. januara, u Makedoniju je došao posle posete Kosovu. Turneju Riker završava 26. januara u Austriji.
XS
SM
MD
LG