Dostupni linkovi

Jelačić:Netačne informacije o pogrešnom liječenju Šešelja


Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić ocijenila je danas kao spekulacije izjave predstavnika Srpske radikalne stranke u Beogradu da se lideru radikala Vojislavu Šešelju u Hagu daje pogrešna terapija.

"Ne želim da ulazim u raspravu o spekulativnim izjavama pojedinaca i stranaka, ali mogu da kažem da su potpuno neosnovane", izjavila je Jelačićeva na konferenciji za novinare.

Ona je ponovila da svi pritvorenici dobijaju najbolju moguću dostupnu zdravstvenu negu. "U saopštavanju detalja o zdravstvenom stanju pritvorenika mi smo otvoreni u mjeri u kojoj nam to omogućavaju pravila i ako to dozvoljava optuženi", rekla je Jelačićeva, dodajući da Šešelj odbija da da saglasnost da se o njegovom zdravstvenom stanju obavijesti Sekretarijat ili sudsko vijeće.

Prema njenim riječima, Šešelj je ove nedjelje, po nalogu sekretara, bio u bolnici izvan pritvorske jedinice, što je bila "preventivna mjera, kako bi bili sigurni da mu nije neophodna 24-časovna zdravstvena njega". "Specijalista ga je pregledao i zaključeno da je stanje stabilno i da zadržavanje u bolnici nije neophodno", rekla je Jelačićeva.

Šešelju je 12. januara ugrađen pesmejker.
XS
SM
MD
LG