Dostupni linkovi

Otvoren filmski festival Sandens


Filmski festival Sandens otvoren je sinoć projekcijom četiri ostvarenja, uključujući i dokumentarac o američkoj krizi nekretnina, prenele su agencije.

Dokumentarac "The Queen of Versailles" (Kraljica Versaja) prati bilijardera Dejvida Sigela i njegovu suprugu Džeki koji na prvi pogled nemaju previše kontakta sa brojnim Amerikancima pogođenim ekonomskom krizom.

Film je sinoć dobio solidan aplauz, a počinje izgradnjom njihove kuće iz snova nazvane "Versaj", po čuvenoj pariskoj palati i potom prati kako se Sigelovi bore sa propašću tržišta.

"Versaj" je jedan od nekoliko filmova na festivalu koji pokazuju kako se Amerikanci bore sa problemima slabe ekonomije, pohlepe i novim pogledima na američki san.

"Nije tajna da su vremena mračna i teška", rekao je organizator najvećeg festivala američkog nezavisnog filma, holivudski glumac Robert Redford.

Tokom 10 dana festivala, više od 100 filmova biće prikazano u gradu Park Siti u Juti.

Sinoć su na festivalu prikazani i filmovi "Hello I Must Be Goin" (Zdravo moram da idem) o 35-godišnjoj raspuštenici koja se vraća da živi sa roditeljima i "Wish You Were Here" (Voleo bih da si ovde) o čoveku koji pokušava da spase porodicu koja se raspada.

U dokumentarnoj sekciji prikazan je još i film "Searching For Sugar Man" (U potrazi za sponozorom) koji se bavi životom i padom u zaborav muzičara iz 1970-ih.

Na festivalu će biti prikazani i filmovi Spajka Lija, Sigurni Viver, Roberta de Nira, Stivena Frirsa.

Očekuje se prisustvo brojnih zvezda, uključujući glumice Kejt Bosvort i Džuli Depli, Krisa Roka i Pola Sajmona.
XS
SM
MD
LG