Dostupni linkovi

Vukčević: Imamo dokaze i nastavljamo istragu o 'Dobrovoljačkoj'


Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je da će Tužilaštvo Srbije nastaviti istragu o slučaju "Dobrovoljačka ulica" u Sarajevu, jer raspolaže dokazima o tom događaju.

"Nastavićemo našu istragu, jer raspolažemo dokazima o događajima u Dobrovoljačkoj, saslušali smo svedoke koji ih terete za učešće u zločinu. Tužilaštvo BiH je donelo svoju procesnu odluku, ali bi, uveren sam, bio drugačiji ishod da su oni stavili svoj potpis na Sporazum o ustupanju dokaza. Sada je jasno zašto smo dan pred potpisivanje tog sporazuma u Hagu od njih dobili negativan odgovor", naglasio je Vukčević.

Komentarišući tvrdnju Tužilaštva BiH da nema dovoljno dokaza da se sudi Ejupu Ganiću i trinaestorici ostalih za pucanje na kolonu vojnika JNA koja se povlačila iz Sarajeva, Vukčević je rekao da se "još jednim žrtvovanjem tih vojnika dobija gorak osećaj provođenja selektivne pravde".

On je naveo da je javnost dobila odgovor iz Tužilaštva BiH ko nije počinio ratni zločin, ali nije dobila odgovor ko jeste i protiv koga se nastavlja istraga. "Prema našim saznanjima, reč je o nepoznatim počiniocima", rekao je Vukčević za "Večernje novosti" od petka.
XS
SM
MD
LG