Dostupni linkovi

Zagreb: Zafranović i Rafaelović o Titu u Dokukinu


U petak, 20. siječnja, od 19 i 21 sat, povodom početka emitiranja serijala "Tito – posljednji svjedoci testamenta" na HRT, u Dokukinu Zagreb gostuje ugledni redatelj Lordan Zafranović

On će prvi put u opsežnom razgovoru s povjesničarem filma Danielom Rafaelićem, govoriti o radu na seriji, odnosu prema liku i temi te aktualnim kontroverzama koje ga prate.

Tom prigodom u 19 i 21 sat u Dokukinu bit će prikazan dva još neemitirana nastavka iz serijala, koji tematiziraju različite životne epizode Josipa Broza Tita, a nakon svake ćete moći razgovarati s redateljem.

Dokumentarni serijal baziran je na intimnim uspomena ljudi koji su poznavali Tita u raznim okolnostima, različitim povijesnim razdobljima i životnim fazama.

Uz samo objavljivanje serijala vežu se brojne pravne i ideološke kontroverze.

U 19 sati bit će prikazana 7. epizoda pod nazivom Stvaranje koja se bavi 1943. i 1944. godinom, partizanskim rovovima, drugim zasjedanjem AVNOJ-a i posljednjom neprijateljskom ofenzivom - desantu na Drvar. Poseban dio ovog nastavka bavi se intimnim odnosom Tita i njegove tajnice Zdenke te rastankom od svoje tadašnje životne družice Herte Hass.

U 21 sat će biti prikazana 13. epizoda pod nazivom 777, koju autor naziva umjetničkom epizodom, a donosi iskustva Titovih suvremenika od 1965. do 1970. U ovom nastavku pojavljuju se Krleža, Arsen Dedić, Želimir Žilnik itd.
XS
SM
MD
LG