Dostupni linkovi

Kapetan u pritvoru, gorivo istječeJoš pet tijela danas je pronađeno u olupini putničkog broda 'Costa Concordia' nasukanog kod talijanskog otoka Giglio. Tijela su pronađena u stražnjem dijelu potonule krme kruzera. Time je broj žrtava službeno narastao na 11. Više od dvadeset osoba smatra se nestalima. Pronađena je i prva crna kutija iz nasukanog kruzera, izvijestila je talijanska Obalna straža.

Nemirno more pomaknulo je brod i navodno su se već pojavili prvi tragovi goriva. U tom dijelu Tirenskog mora stanište je dupina, pliskavica i kitova. Za pražnjenje punih brodskih spremnika trebat će dva do četiri tjedna, i to tek nakon završetka akcije spašavanja.

Kapetan koji je brod napustio pola sata nakon ponoći nije se uopće vratio kako bi koordinirao akciju spašavanja koja je trajala do šest sati ujutro. Talijanski sud mu je odredio kućni pritvor te može napustiti zatvor, rekao je agenciji Reuters njegov odvjetnik Bruno Leporatti. Tužiteljstvo ga tereti i jer se na zahtjev Obalne straže odbio vratiti na brod.

Po nalogu suda bit će obavljeno posebno vještačenje kako bi se ispitalo je li Schettina bio drogiran.
XS
SM
MD
LG