Dostupni linkovi

Eksplozija na južnokorejskom brodu, pet poginulih


U eksploziji koja se dogodila danas na južnokorejskom teretnom brodu kod zapadne obale Južne Koreje pet ljudi je poginulo, a šest se vodi kao nestalo, javili su zvaničnici.

U eksploziji čiji uzrok je za sada nepoznat, raznet je prednji deo broda teškog 4.198 tone, naveli su zvaničnici iz obalske straže. Pola broda je pod vodom.

Eksplozija se dogodila blizu ostrva Džavol, na oko 32 kilometara od južnokorejske luke Inčeon, na zapadu zemlje, gde je brod istovario teret, rekli su svaničnici.

Eksplozija se dogodila dosta daleko od morske granice sa Severnom Korejom i ne sumnja se da je Severna Koreja u nju umešana.Prema južnokorejskoj agenciji Jonhap uzrok nesreche je najverovatnije curenje gasa.

Dva od pet nađenih tela u današnjoj nesrechi imaju teške povrede što ukazuje na to da su nastradali u eksploziji, rekao je zvaničnik obalske straže Kim Donđin.

Pet članova posade je spašeno a spasioci tragaju za još šest članova koji se vode kao nestali. Jedanaest članova posade je iz Juzne Koreje a pet je iz Mjanmara.
XS
SM
MD
LG