Dostupni linkovi

Lazović: Otvaranje parlamentarne istrage nije najbolji potez


Otvaranje parlamentarne istrage o korupciji u privatizaciji Telekoma sada nije najbolji potez, jer bi se mogao protumačiti i kao svojevrsni pritisak na tužilaštvo, saopštio je potpredsednik Vlade, Vujica Lazović.

On je, za Radio Antenu M, kazao da će se ukoliko dođe do takve istrage, a parlamentarci zatraže njegovo saslušavanje, rado odazvati pozivu.

Lazović je objasnio zašto ne može da daje ikakve podatke o Telekomu.

"Principijelno, mislim da nije u redu da se, dok tužilaštvo vodi predkrivični postupak, otvara takav parlamentarni proces, iako Skupština na to ima pravo, ali, mislim da se sve to može tretirati kao pritisak na Tužilaštvo”, naveo je on.

Lazović je rekao i da Ministarstvo za informaciono društvo ne poseduje ni jedan jedini dokument o privatizaciji crnogorskog Telekoma.

"Ministarstvo ne poseduje dokumentaciju o privatizaciji i nije učestvovalo u tome, jer je ono osnovano pre dve godine, a tek smo prošle godine dobili oblast telekomunikacija. Dakle, šest godina posle završenog postupka privatizacije. Prosto su mi stvari krajnje apsurdne, ali ne izbegavam bilo kakvu komunikaciju sa parlamentom", kazao je Lazović.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG