Dostupni linkovi

Redžepi: Nema dogovora između Policije i Samoopredeljenja


Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi odbacio je kao netačne informacije da je tokom sastanka predstavnika Policije Kosova i pokreta Samoopredeljenje postignut dogovor o najavljenoj blokadi prelaza Merdare i Bela zemlja.

"Svako će uraditi ono što namerava, ali sporazuma nema", kazao je Redžepi a prenosi Radio televizija Kosova.

U četvrtak uveče je portal Koha net javio da su se predstavnici Policije Kosova i pokreta Samoopredeljenje dogovorili da Policija neće blokirati odlazak aktivista tog pokreta prema prelazima Merdare i Bela zemlja.

Prema tim informacijama, navodno je dogovoreno da aktivisti Samoopredeljenja blokiraju samo jednu kolovoznu traku puteva prema prelazima Merdare i Bela zemlja, kako bi sprečili ulazak kamiona sa robom iz centralne Srbije na Kosovo.

Pokret Samoopredeljenje je za subotu 14. januar pozvao građane Kosova da se pridruže blokadi prelaza Merdare i Bela zemlja, pošto, kako navode, Vlada Kosova nije ostvarila zaključke Skupštine Kosova o reciprocitetu.

Pored Vlade Kosova i partija vladajuće koalicije, protiv blokade prelaza su se izjasnile i sve opozicione partije, predstavnici preduzetnika na Kosovu, šef Međunarodne civilne kancelarije Piter Fejt i Ministarstvo spoljnih poslova Albanije.
XS
SM
MD
LG