Dostupni linkovi

DRI: Ministarstvo u akciji "Očistimo Srbiju" očistilo budžet


Državna revizorska institucija (DRI) podneće krivične prijave zbog nenamenskog trošenja para iz budžeta protiv odgovornih u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Agencije i Fonda za zaštitu životne sredine, piše beogradski dnevnik "Politika".

Kako prenosi "Politika" u današnjem broju, revizori su otkrili da je novac trošen mimo zakona, odnosno da je 300 miliona dinara bez saglasnosti Vlade Srbije otišlo za podsticaje građevinskoj industriji.

Kako prenosi list, Revizor smatra da je Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, u akciji "Očistimo Srbiju", očistilo i budžet, navodeći da je promocija te akcije ugovorena bez tendera za 23,4 miliona dinara, a na isti način kupljeno je i vreme za emitovanje reklamnih spotova za 28,3 miliona dinara.

List prenosi da je izrada softvera plaćena 2,5 miliona dinara bez pisanog dokaza da je poslovna promena nastala i ugovoren posao izvršen.

Agencija za zaštitu životnu sredine je, kako prenosi taj list, izvođaču plaćala neizvedene radove, dok je Fond za zaštitu životne sredine bez kriterijuma podelio oko 100 miliona dinara bespovratnih sredstava firmama koje se bave reciklažom.

"Politika" navodi da u tom slučaju nije ni formirana komisija, niti je objavljena rang lista kandidata, a revizori su utvrdili da je pet kompanija koje su podnele zahteve pre ostalih kandidata, i bez kompletne dokumentacije, dobilo novac.
XS
SM
MD
LG