Dostupni linkovi

Angažirani filmovi u Dokukinu Croatia


Dokukino Croatia novu filmsku godinu počinje 12. siječnja kratkom revijom angažiranih filmova, u kojoj će se do 15. siječnja prikazivati "Discoveryjevi" dokumentarci o aktualnim političkim sustavima, zastrašivanju kao oruđu i svjetskom tržištu, najavljeno je iz tog zagrebačkog kina posvećenog isključivo dokumentarnim uratcima.

Reviju otvara film "Doktrina šoka" Mata Whitecrossa i Michaela Winterbottoma, dokumentarna ekranizacija knjige Naomi Klein koja ističe vezu između šok taktike kod mučenja i nametanja neoliberalnog eksploatacijskog sustava u suvremenoj ekonomskoj politici.

Režiju potpisuju Whitecross i Winterbottom koji su napravili i nagrađivani "Put u Guantanamo", a samostalno i nekoliko zapaženih igranih i dokumentarnih hitova.

Nagrađivani dokumentarac Irene Saline "Voda: esencija života" istražuje svjetsku krizu vode, jedan od najvažnijih političkih i ekoloških problema 21. stoljeća.

Salina daje argumente protiv rastuće privatizacije pitke vode u svijetu, usredotočujući se na politiku, zagađenje, ljudska prava i sve dominantniji svjetski vodeni kartel.
XS
SM
MD
LG