Dostupni linkovi

Ivanović: Nepotrebni i referendum i sukob sa Beogradom


Državni sekretar u Ministarstvu Vlade Srbije za Kosovo Oliver Ivanović sugerisao je u utorak uveče liderima Srba sa severa Kosova da budu odmereni i odustanu od referenduma, jer, kako je naveo, 95 odsto kosovskih Srba ne želi da ima bilo kakve veze sa prištinskim institucijama.

Ivanović je u utorak uveče za televiziju Most iz Zvečana rekao da je referendum u ovom momentu nepotreban i da žitelji severa Kosova, među kojima je i on, nemaju drugi oslonac osim vlasti u Srbiji.

"Otvoreno sukobljavanje sa vlašću Srbije podrazumeva da će nas u jednom trenutku, kao narod na severu, percipirati kao problem", ukazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, u trenutku kada je sa Prištinom teško ostvariti bolju komunikaciju i kada je slično i sa predstavnicima međunarodne zajednice, ne treba stvarati loš odnos sa Vladom Srbije.

"U takvoj situaciji mi koji živimo na Kosovu i Metohiji ne smemo sebi dozvoliti luksuz, posebno na severu da još sa Vladom Srbije, ma ko činio tu Vladu, imamo loš odnos", rekao je Ivanović.
XS
SM
MD
LG