Dostupni linkovi

Tadić odbacio mogućnost koalicije sa SNS


Predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić odbacio je mogućnost postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

"Da kažem jednom zasvagda Zoranovim (Đindić) rečima: 'Zato što ništa delotvorno ne može da nastane u naredne četiri godine iz te saradnje neće ni biti koalicije između DS-a i SNS-a'", rekao je u intervjuu za sutrašnje izdanje magazina "Nedeljnik" koji izdaje beogradski dnevnik "Press".

On je ocenio da se ne zna "kad će da eksplodira ta naprava, politička naprava Srpska napredna stranka" ukazujući na "sastav ljudi koji tu stranku vode".

Govoreći o Kosovu, Tadić je kazao da Srbija u rešavanju pitanja Kosova mora da pronađe saveznike.

"Ovaj problem je internacionalizovan i mi na međunarodnom polju moramo da nađemo rešenje. O Kosovu suštinski odlučuju velike sile, članice Saveta bezbednosti, plus Nemačka, koja još nije članica SB", istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, predlog suštinske autonomije je ostao u vazduhu i više nije delotvoran.

"Još je manje delotvoran predlog da se konflikt zaledi. Oni koji odlučuju o Kosovu ne žele nikakvo zaleđivanje konflikta, niti to nama odgovara. Mi moramo da idemo s našim rešenjima prema onima koji o tome odlučuju u međunarodnoj areni", naveo je on.
XS
SM
MD
LG