Dostupni linkovi

Crnogorsko tužilaštvo počelo saslušanja o svjedoku deportacije


Sarajevski ''Dnevni avaz'' piše da je crnogorsko državno Tužilaštvo počelo da saslušava svjedoke - aktere filma "Heroj našeg doba" Šekija Radončića. Tužilaštvo zanima uloga policijskog inspektora Slobodana Pejovića tokom hapšenja i deportovanja bosanskih izbjeglica iz Crne Gore, 1992.

List tvrdi da izjave prvih svjedoka potvrđuju istinitost optužbi protiv Pejovića. Sam Pejović ne želi da komentariše vijest, a autor filma Šeki Radončić, za radio Antena M, tvrdi da će tek izjave svjedoka iz BiH baciti pravo svijetlo na ulogu bivšeg inspektora u tom zločinu.

Državna tužiteljka za ratne zločine Lidija Vukčević uoči Nove godine saslušala je nekadašnjeg specijalca MUP-a u Herceg Novom, Ranka Mihajlovića. Saslušana je i Tanja Vujisić, vlasnica kuće iz koje je Pejović, prema tvrdnjama autora filma Šekija Radončića, nakon hapšenja, odveo trojicu izbjeglica, piše sarajevski list Dnevni avaz

Kako saznaje taj list, Mihajlović je potvrdio da je inspektor Slobodan Pejović lično rukovodio akcijom hapšenja Bošnjaka, te da nikoga nije, kako se hvalio, spasio niti pustio, već je uhapšene predao Dežurnoj službi hercegnovske policije, odakle su odvedeni u ćelije.

Antena M podsjeća da Tužilaštvo postupa po krivičnoj prijavi Šekija Radončića, autora filma "Heroj našeg doba" i istražitelja ratnih zločina, koju je jesenas podnio protiv inspektora za potrage Slobodana Pejovića.
XS
SM
MD
LG