Dostupni linkovi

EK: Sastanak Pusić i Žbogar bitan za napredak u arbitraži


Evropska komisija smatra sastanak ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije s povjerenikom za proširenje u utorak u Bruxellesu "dobrom prilikom" da se učini napredak u primjeni arbitražnog sporazuma između dvije zemlje, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Komisije Peter Stano.

Hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova Vesna Pusić u utorak će se u Bruxellesu, prvom inozemnom odredištu od preuzimanja ministarske dužnosti, sastati sa slovenskim kolegom Samuelom Žbogarom i povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom.

"Sutrašnji sastanak bit će prilika da se učini napredak u primjeni arbitražnog sporazuma", rekao je Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuelea.

Po sporazumu, slovensko-hrvatsku granicu trebala bi odrediti petorica arbitara od kojih svaka od zemalja imenuje po jednog suca, a preostalu trojicu zajedničkim dogovorom s popisa koji će pripremiti Europska komisija.

U petočlani arbitražni sud dvije su države već predložile po jednog svog arbitra, Hrvatska Budislava Vukasa, a Slovenija Jerneja Sekoleca
XS
SM
MD
LG