Dostupni linkovi

Počinje snimanje tv serije o životu Nelsona Mendele


Krajem ove godine počinje snimanje visokobudžetne mini serije o životu Nelsona Mandele, velikog antiapartheidskog aktivista i prvog demokratski izabranog predsjednika Južnoafričke Republike, koja obuhvaća vremensko razdoblje od šest desetljeća te kulminira s događajima koji su doveli do njegova dolaska na vlast nakon 27 godina u zatvoru, piše britanski Guardian.

Casting za 20 milijuna dolara vrijedan projekt još je u tijeku, a dobio je zeleno svjetlo od samog Mandele , kojega je dosad na filmu utjelovio Morgan Freeman u filmu "Invictus" Clinta Eastwooda iz 2009.

Scenarij se temelji na dvjema knjigama - Mandelinoj autobiografiji "Razgovori sa samim sobom" (2010.), te prošle godine objavljenoj zbirci autoriziranih citata "Nelson Mandela By Himself", a projekt je također dobio pristup arhivu Zaklade Nelsona Mandele.

Snimanje šestosatne dramske serije naslovljene "Madiba", po Mandelinu klanskom imenu koje mu je dodijelilo njegovo pleme Xhosa, trebalo bi započeti kasnije ove godine i to uglavnom na lokacijama u Južnoafričkoj Republici.
XS
SM
MD
LG