Dostupni linkovi

Malovićeva za dogovor sa Hrvatskom


Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da izjave šefice diplomatije Hrvatske Vesne Pusić doživljava kao "pruženu ruku pomirenja", kao "izuzetan gest i jasnu poruku" da Srbija i Hrvatska otvorena pitanja moraju rešiti dogovorom.

Malović je u intervjuu za "Danas" to rekla povodom izjave hrvatske ministarke spoljnih poslova o mogućnosti povlačenja tužbe za genocid.

To je jasna poruka da se otvorena pitanja rešavaju dogovorom, rekla je Malović i istakla da će Srbija imati konstruktivan stav u rešavanju problema sa Hrvatskom.

Važno je postići dogovor u interesu građana Srbije i Hrvatske, i da bi u tom slučaju povlačenje tužbi za genocid samo po sebi bilo realno, rekla je Snežana Malović.

"Slažem se sa njom (Vesnom Pusić) da određene uslove sa obe strane treba ispuniti, kao i da su razgovori najbolji način", kazala je Malović.

Na pitanje o tome da li bi Srbija povukla tužbu, ako bi to uradila Hrvatska, ministarka pravde je odgovorila da "nije važno ko će povući tužbu prvi", već da je to "tehničko pitanje koje nastupa onda kada se rešenje već nađe".
XS
SM
MD
LG