Dostupni linkovi

Bolivija zatvorila sve McDonalds restorane


Nakon revolucionarnog zakona koji prirodi doslovno daje jednaka prava kao i ljudima, u Boliviji su zatvoreni svi McDonalds fast food restorani.

Unatoč činjenici da je kompanija bila prisutna na tržištu te zemlje već 14 godina, Bolivija je danas prva zemlja nakon Irana i Islanda (od kuda su se sami povukli zbog financijske krize) koju je McDonalds morao napustiti, piše portal advance.hr.

Vijest je donekle kontradiktorna s ranijim informacijama koje tvrde da se McDonalds odlučio povući iz Bolivije još 2002.

Iz dostupnih izvora nije potpuno jasno da li je McDonalds i zatvorio sve poslovnice 2002. ili se to - kako sugeriraju navedeni izvori - dogodilo tek prošlog tjedna.

Zagovaranje povratka prirodi i tradicionalnom pripravljanju hrane imalo je očito snažan utjecaj na građane - u tolikoj mjeri da su jednostavno počeli bojkotirati američkog fast food giganta.

Nakon što je kompanija počela gomilati velike gubitke, McDonaldsu nije preostalo ništa drugo nego da zatvori sve svoje postojeće lokale u zemlji.

Čak je i snimljen kratki dokumentarni film "Kako je McDonalds bankrotirao u Bolviji".

McDonalds danas ima oko 33.000 fast food restorana diljem svijeta.
XS
SM
MD
LG