Dostupni linkovi

Obradović o aferi Telekom: Nikad nisam primio niti nudio mito


Nekadašnji predsednik Odbora direktora Telekoma Crne Gore, Oleg Obradović negirao je da je učestvovao u procesu donošenja odluke o prodaji te kompanije i da je primio ili nudio mito.

Obradović je u reagovanju na špekulacije u medijima povodom informacije o poravnanju između američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) i Dojče Telekoma napomenuo da nije logično, da njemu kao predsedniku Odbora direktora, bilo ko nudi mito jer su se prodajom Telekoma bavili vlasnici.

„Nikada nesam primio mito, niti sam ikada mito nudio. U pomenutoj informaciji o poravnanju mog imena nema. Nikada se tokom svoje menadžerske karijere nisam bavio nezakonitim radnjama niti naneo štetu državi ili kompaniji za koju sam radio“, navodi se u saopštenju koje je Obradović dostavio agenciji Mina-business.

On je podsjetio da je od aprila 2005. godine upravljanje Telekomom preuzeo novi vlasnik, Mađar Telekom. Kako je naveo, od tada, novi Odbor direktora čine šest predstavnika Mađar Telekoma i jedan manjinskih akcionara.

„Od svih pomenutih ugovora koji se pominju u medijima, Telekom je zaključio samo dva. Odluku o zaključenju tih konsultantskih ugovora jednoglasno je donio Odbor direktora. U to vreme, Telekom je već bio stoprocentno privatna kompanija sa većinskim vlasništvom Mađar Telekoma. Sve odluke Odbora direktora donošene su u skladu sa važećim procedurama Telekoma Crne Gore, odnosno Mađar Telekoma i u skladu sa zakonom“, objasnio je Obradović.
XS
SM
MD
LG