Dostupni linkovi

Avganistan: Zlostavljana devojčica optužila muža i njegovu porodicu


Petnaestogodišnja avganistanska devojčica Sahar Gul, koju su mesecima posle ugovorenog braka maltretirali muž i njegova porodica, rekla je u subotu da se nada da će njeni mučitelji završiti u zatvoru zbog onoga što su joj učinili.

U prvom obraćanju javnosti, od kada je krajem decembra spasena, Gul je iz bolnice u Kabulu optužila muža, njegove roditelje i sestru za povrede koje su joj naneli.

"Želim da budu u zatvoru. Davali su mi elektro šokove... Tukli su me kablovima i mučili", rekla je Gul, koja se u kabulskoj bolnici leči od višestrukih povreda, u koje spadaju i polomljeni prsti i iščupani nokti na rukama.

Policija u provinciji Baglan u kojoj je Gul spasena rekli su da su je muž i njegova porodica zaključavali i mučili, pošto je odbila da radi kao prostituka. Roditelji njenog muža i njegova sestra uhapšeni su. Oni su opovrgli sve navode protiv njih.

Vlasti su izdale nalog za hapšenje muža, koji služi u avganistanskoj vojsci. Doktor Sahare Gul rekao je da se ona oporavlja, iako je još uvek u šoku.
XS
SM
MD
LG