Dostupni linkovi

Pupovac: Postignut dogovor o manijinskim pravima


Predsjednik Srpskoga narodnog vijeća (SNV) i saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac (SDSS) rekao je da je s premijerom Zoranom Milanovićem i drugim čelnicima Kukuriku kolacije postignut dogovor o pitanju manjinskih prava.

Postigli smo dogovor u vezi pitanja manjinskih prava, povratka izbjeglica, razvoja povratničkih sredina, integracije manjina - što smo ugradili u program vlade i to čini 7-8 posto sadašnjeg ukupnog programa vlade, kazao je Pupovac u razgovoru za današnji broj Novog lista.

Drugo je participacija SDSS-a u tijelima vlasti u ministarstvima na razini pomoćnika ministara i voditelja pojedinih odjela te suradnja u Saboru. Treće su promjene izbornog zakonodavstva da bi se izbjegli segregacijski uvjeti za manjine na biralištima, izjavio je Pupovac.

Na pitanje što je najbitnije u tom dijelu programa vlade, Pupovac je odgovorio kako je to naslijeđe onoga što se odnosi na povratak izbjeglica i nastavak rada na donatorskoj konferenciji koja bi trebala biti organizirana u proljeće pod pokroviteljstvom Europske komisije, UNHCR-a, OESS-a.

Istaknuo je da Hrvatska temeljem toga dobiva značajan novac za povratak izbjeglica i revitalizaciju područja koja su bila zahvaćena ratom, od istočne Slavonije pa do Knina.
XS
SM
MD
LG