Dostupni linkovi

Arapska liga zatražila pomoć Hamasa


Čelnik Arapske lige u petak je zatražio od vođe palestinske skupine Hamas da od Sirije zatraži da zaustavi nasilje i rekao da se po mirovnom sporazumu o zaustavljanju obračuna s demonstrantima treba još toga učiniti.

Glavni sekretar Arapske lige Nabil Elaraby razgovarao je s vođom Hamasa Halidom Mešalom u Kairu nakon sjednice Arapske lige.

"Danas sam mu dao poruku za sirijske vlasti da je nužno raditi s integritetom, transparentnošću i vjerodostojnošću kako bi se zaustavilo nasilje koje se događa u Siriji", rekao je Elaraby.

Arapska liga poslala je promatrače u Siriju koji trebaju nadzirati poštuje li sirijska vlada obećanje da će okončati nasilje nad demonstrantima.

Elarabi je rekao da se još toga treba učiniti po sporazumu Lige i Sirije u pogledu smanjivanja vojnog prisustva u gradovima i 3.000 demonstranata pritvorenih od početaka protuvladinih protesta u martu.

Također je kazao da promatrači u Siriji sada "ostvaruju misiju koja je veća od one koja je od njih tražena", no nije naveo pojedinosti.
XS
SM
MD
LG