Dostupni linkovi

Paravinja prebačen u Banjaluku


Dragan Paravinja prebačen je iz zatvora Kula u Istočnom Sarajevu u Kazneno-popravni zavod u Banjoj Luci, iako je BiH spremna dopustiti da ostatak kazne odsluži u RH, piše Večernji list.

Paravinjina odvjetnica Milana Borovčanin-Bulić kaže da je poslan na izdržavanje zatvorske kazne zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine, zbog čega je na Osnovnom sudu u Sokolcu osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

No, tu kaznu u BiH ne mora izdržati do kraja ako Hrvatska podnese zahtjev da ostatak kazne izdržava na njezinom teritoriju. To se, međutim, nije dogodilo.

Ministarstvo pravosuđa BiH potvrdilo je da se dvije države 'mogu dogovoriti, na zahtjev pravosudnih tijela Hrvatske i uz suglasnost mjerodavnih pravosudnih tijela u Bosni i Hercegovini, da osuđeni preostali dio kazne zatvora izrečene u Bosni i Hercegovini izdržava u Republici Hrvatskoj'.

To je, uostalom, predviđeno i rješenjem ministra pravosuđa BiH iz prosinca prošle godine, kojim je dopušteno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj, piše Večernji list .
XS
SM
MD
LG