Dostupni linkovi

Ministrica okoliša protiv gradnje HE Ombla


Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy izjavila je danas na Hrvatskom radiju da je zbog ekoloških i ekonomskih razloga protiv projekta hidroelektrane Ombla. Rekla je to u kontekstu najava o mogućosti davanja u koncesiju domaćih hidroelektrana.

Taj potpuni zaokret u sudbini HE Ombla, koju je prethodna vlast favorizirala kršeći bitne odredbe okolišnih postupaka, u nekim je aktivističkim krugovima protumačena kao odustajanje od projekta.

Ministrica Holy je za hrvatski tportal.hr kazala da to pitanje još nije predmet odlučivanja jer je Ministarstvo trenutačno zauzeto problemima vlastitoga ustrojstva za koje vjeruje da će biti okončano uredbom na sjednici Vlade za tjedan dana.

'Zatražit ću dokumentaciju kako bi se upoznala sa stvarnim stanjem toga projekta, i to će biti među mojim prvim zadacima, zajedno s osnivanjem foruma za zaštitu okoliša i prirode te problemima upravljanja otpadom', rekla je.

U dijelu okolišnih krugova smatra se da će pozicija ministrice Holy prema Ombli i sličnim projektima biti oslabljena utjecajima koje će na okoliš imati 'investicijski' raspoloženi potpredsjednik Vlade Radimir Čačića preko resora graditeljstva i prostorne politike.
XS
SM
MD
LG