Dostupni linkovi

Hrvatska policija podnijela kaznenu prijavu protiv Pralije


Hrvatska policija je danas protiv bivšeg sportskog direktora Nogometnog kluba Split Nenada Pralije te još dvije osobe podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na davanja mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Nenad Pralija uhapšen u Splitu, a očekuje se da će danas poslijepodne biti doveden u Zagreb pred istražitelje u sjedištu USKOK-a .

Negov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković Hini je kazao kako očekuje da će njegov branjenik nakon saslušanja biti doveden i pred suca istrage te da će USKOK vjerojatno zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

Mediji nagađaju da se Pralija tereti za namještanje utakmica i podmićivanje sudaca za tzv. pošteno suđenje, zahvaljujući čemu je, navodno, kako se sumnja, klub u kratko vrijeme prešao iz III. u I. Hrvatsku nogometnu ligu.

Glavni sponzori tog kluba su, inače, poduzetnici braća Žužul, vlasnici Skladgradnje, koji su osumnjičeni u nekim od USKOK-ovih antikorupcijskih istraga povezanih s Hrvatskim autocestama (HAC), među ostalim, za malverzacije oko skupocjenog bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok.
XS
SM
MD
LG